SOMMELIER EXPERT BLOG

Genius in Gastronomy

FORTIFIED WINES..Τα “υπερκρασιά”του πλανήτη!

Οι ενισχυμένοι οίνοι, παράγονται σε αρκετές χώρες, εδώ και δεκαετίες. Μόλις οι τεχνικές απόσταξης εισήχθησαν στη δυτική Ευρώπη ανακάλυψαν ότι αποσταγμένο κρασί ή αλκοολούχο ποτό είχε την δύναμη να σταματήσει την ζύμωση. Ο καταλανός αλχημιστής Arnaldus de Viilanova του Montpellier πανεπιστημίου, τελειοποίησε τη διαδικασία και το 1299 του χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Βασιλιά της […]

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ!

Διαβάστε περισσότερα

Furmint, το διαμάντι της Ουγγαρίας!

Διαβάστε περισσότερα

Βουλγαρία: η χώρα των Ρόδων και των κρασιών!

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΑ: Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ?

Διαβάστε περισσότερα