Wine & Sommelier Expert Course- Master Class Αμπελουργίας- Οινολογίας από την Αμπελοοινική!
Στα πλαίσια του πρωτοποριακού προγράμματος , Wine and Sommelier Expert Course, η Genius in Gastronomy θα φιλοξενήσει για ένα εκπαιδευτικό 3ήμερο την Αμπελοοινική. Η Αμπελοοινική ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον αμπελοοινικό κλάδο.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, περιλαμβάνονται οι τομείς της παροχής συμβουλών σε αμπελοοινικά θέματα, των εργαστηριακών αναλύσεων και της εφαρμοσμένης έρευνας, ενώ τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν και στον τομέα της αντιπροσώπευσης και διάθεσης εξειδικευμένων υλικών και αναλωσίμων χρήσιμων στην παραγωγική διαδικασία ποιοτικών οινικών προϊόντων.
Η ομάδα της Αμπελοοινικής αποτελείται από έναν πυρήνα νέων επιστημόνων της Αμπελουργίας και της Οινολογίας με πλήρη κατάρτιση και αξιόλογη εμπειρία στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ η λειτουργία της έχει πιστοποιηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, εξασφαλίζοντας την ακρίβεια και επαναληψιμότητα των εργαστηριακών αναλύσεων καθώς και την συστηματοποίηση και εμπιστευτικότητα των παρεχόμενων συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, από το 2007, η Αμπελοοινική συμμετέχει στο διεθνές σύστημα διεργαστηριακών δοκιμών (ring tests) με ακόμη 200 οινολογικά εργαστήρια της Ευρώπης.
Θεωρώντας το 3ήμερο αυτό σεμινάριο, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του χώρου, διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων για συμμετοχή στο σεμινάριο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Παρασκευή 18- Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ : 12 ώρες
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Genius in Gastronomy
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Γενετική / Αμπελογραφία
• Προέλευση αμπέλου, είδη και οικογένεια
• Ποικιλίες αμπέλου (διεθνείς / ελληνικές)
• Γεωγραφία ποικιλιών
• Ποικιλίες με εμπορικό ενδιαφέρον
• Συνωνυμίες
• Διασταυρώσεις (τεχνητές, τυχαίες)
• Υποκείμενα
• Πολλαπλασιασμός και εμβολιασμός
Έδαφος / Γονιμότητα
• Κατάταξη εδαφών
• Terroir
• Εδάφη γνωστών αμπελουργικών περιοχών Κ/Γ
• Αξιολόγηση τοποθεσίας Κ Όρια, σχέση επιθυμητού προϊόντος και τοποθεσίας
• Βελτίωση τοποθεσίας
• Σχέση εδάφους – υποκειμένου – ποικιλίας
• Έδαφος και κρασί
• Γονιμότητα και διαχείριση εδάφους
Διαχείριση βλαστικού τοιχώματος / σχήματα αμπελιού
• Φαινολογία
• Φύτευση και διαμόρφωση αμπελώνων
• Προσανατολισμός και έκθεση
• Πυκνότητα φύτευσης
• Συστήματα στήριξης
• Χειμερινό κλάδεμα
• Διαχείριση φυλλικής επιφάνειας, θερινά κλαδέματα
• Εδαφοκάλυψη και ζιζάνια
Εχθροί και ασθένειες
• Μυκητολογικές ασθένειες
• Εχθροί
• Ολοκληρωμένη διαχείριση
• Αειφόρος αμπελουργία
• Βιολογική αμπελουργία
• Βιοδυναμική αμπελουργία
Οινοποίηση
• Τρύγος (χειρωνακτικός / μηχανικός)
• Απορραγισμός / σπάσιμο
• Προζυμωτικές διεργασίες
• Αλκοολική ζύμωση
• Μηλογαλακτική ζύμωση
• Ερυθρή / Ροζέ / Λευκή οινοποίηση
• Ειδικοί τύποι οίνων (αφρώδεις, γλυκοί, ενισχυμένοι)
Ωρίμανση / Παλαίωση
• Σταθεροποίηση / διάυγαση
• Μεταβολές κατά τη παλαίωση
• Τεχνικές παλαίωσης
• Εμφιάλωση
• Πωματισμός
• Βαρέλια / ξύλα
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 450,00 ευρώ/άτομο