Wine Professional & Sommelier Course@ Αθήνα 2024-2025
Το πετυχημένο Wine Professional & Sommelier Course ξεκινά τον Οκτώβριο του 2024 στην Αθήνα και γίνεται το εργαλείο για κάθε επίδοξο επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην συγκεκριμένη αγορά, με πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional.
Η θεματολογία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, service-Οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού- κρασιού, αποστάγματα, μπίρα, νερό.
Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
ΤΜΗΜΑΤΑ:
• Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024- Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025
• Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024- Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025
Ημέρες σεμιναρίων: Δευτέρα-Τετάρτη & Τρίτη- Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων:
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ
1o τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
2ο τμήμα βραδινό: 18.30 – 21.30
Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τρίτη 29 Οκτωβρίου & Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)
Τρίτη 5 & Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 12 & Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 19, Πέμπτη 21, Τρίτη 26 & Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 3, Πέμπτη 5 & Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 17 & Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Τρίτη 21, Πέμπτη 23, Τρίτη 28 & Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Τρίτη 4 & Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Τρίτη 11, Πέμπτη 13 & Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025 Αποστάγματα
Πέμπτη 20, Τρίτη 25 & Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου & Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 Service- Οινοχοΐα (Πρακτική εξάσκηση- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος )
Πέμπτη 6 & Τρίτη 11 Μαρτίου 2025 Μπίρα
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 Νερό
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
Τμήμα μεσημεριανό: 13.30-16.30
Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 & Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024 & Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 11 & Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 18 , Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 & Δευτέρα 25 & Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 2, Τετάρτη 4 & Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 16 & Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Δευτέρα 20, Τετάρτη 22, Δευτέρα 27 & Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Δευτέρα 3 & Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Δευτέρα 10, Τετάρτη 12 & Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 Αποστάγματα
Τετάρτη 19, Δευτέρα 24 & Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου & Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 Service- Οινοχοΐα (Πρακτική εξάσκηση- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος )
Παρασκευή 7 & Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 Μπίρα
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 Νερό
Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 105 ώρες
Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course: 1500,00 €
Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα.
Κόστος: 55,00 € / 3ωρο
Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης.
* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:
Certified Wine Professional: 148,80 €
Certified Sommelier: 148,80 €
• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.
Απολαύστε υπεύθυνα.
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520, 6906663419 και στα e-mail: info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com