OENOTELIA 2015
Στα πλαίσια της OENOTELIA στο HALL 4 και καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια τα οποία εστιάζουν στην άρτια ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, από την ομάδα της Genius in Gastronomy με επικεφαλής τον sommelier Γιώργο Λούκα.
Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της OENOTELIA στην «πλατεία Γευσιγνωσίας» οι επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού και οι αγοραστές καθημερινά μπορούν να δοκιμάζουν τους οίνους που συμμετέχουν στην Έκθεση, ενώ παράλληλα στην αίθουσα σεμιναρίων θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια οινοχοoίας – μεθοδολογία συνδυασμού οίνου – εδεσμάτων – κατάρτιση wine list .
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OENOTELIA
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
12.00-13.00–> Θεωρητικό σεμινάριο , «μεθοδολογία για τον σωστό συνδυασμό φαγητού- κρασιού
13.15- 15.15–> Γευσιγνωσία Μέρος 1ο «Ελληνικός Αμπελώνας»
θα δοκιμαστούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Λευκών Οίνων, των Αφρωδών και των Γλυκών Λευκών κρασιών από Ελληνικές Ποικιλίες .
15.30- 16.30–> Service- Οινοχοΐας σεμιναριακού τύπου
το οποίο θα περιλαμβάνει επίδειξη σωστού ανοίγματος κρασιού, μετάγγιση κρασιού άνοιγμα αφρώδους- σαμπάνιας, θερμοκρασίες σερβιρίσματος, κατάλληλο ποτήρι
16.45- 18.45–> Γευσιγνωσία Μέρος 2ο «Ελληνικός Αμπελώνας»
Θα δοκιμαστούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ερυθρών και Ροζέ Οίνων καθώς και των Γλυκών Ερυθρών κρασιών του Ελληνικού Αμπελώνα .-
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
12.00-13.00–> Επαγγελματικό Σεμινάριο
Σωστή κατάρτιση wine list
13.15- 15.15–> Γευσιγνωσία Μέρος 1ο «Ελληνικός Αμπελώνας»
Θα δοκιμαστούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ερυθρών και Ροζέ Οίνων καθώς και των Γλυκών Ερυθρών κρασιών του Ελληνικού Αμπελώνα
15.30- 16.15–> Service- Οινοχοΐα- σεμιναριακού τύπου
επίδειξη σωστού ανοίγματος κρασιού, μετάγγιση κρασιού άνοιγμα αφρώδους- σαμπάνιας, θερμοκρασίες σερβιρίσματος, ιδανικό ποτήρι
16.30-17.45–> Γευσιγνωσία Μέρος 2ο « Ελληνικός Αμπελώνας»
θα δοκιμαστούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Λευκών Οίνων, των Αφρωδών και των Γλυκών Λευκών κρασιών από Ελληνικές Ποικιλίες .
18.15- 20.00 –> «ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ – ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : Νίκος Δελλατόλας, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού Snack & Coffee
18.00- 18.20–> Γιώργος Λούκας,Sommelier Genius in Gastronomy , πως μπορούμε να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας μέσα από την εκπαίδευση .
18.20-18.40–> Άγγελος Ρούβαλης,Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο οι κοινές δράσεις και ο προγραμματισμός της Ξενοδοχίας – Οινοπαραγωγών
19.00-19.20–>Γιώργος Πίτας, μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού, συγγραφέας. « Η ανάπτυξη της Ελληνικής γαστρονομίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού».
Επίλογος συμπεράσματα εκδήλωσης από τον Νίκο Δελλατόλα
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
12.00-13.00–> Επαγγελματικό σεμινάριο
Κατάρτιση της ιδανικής wine list
13.15- 15.15–> Γευσιγνωσία Μέρος 1ο « Ελληνικός Αμπελώνας»
θα δοκιμαστούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Λευκών Οίνων, των Αφρωδών και των Γλυκών Λευκών κρασιών από Ελληνικές Ποικιλίες .
15.30- 16.30–> Θεωρητικό σεμινάριο
« Μεθοδολογία για τον σωστό συνδυασμό φαγητού- κρασιού»
16.45- 18.45–> Γευσιγνωσία Μέρος 2ο «Ελληνικός Αμπελώνας»
Θα δοκιμαστούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ερυθρών και Ροζέ Οίνων καθώς και των Γλυκών Ερυθρών κρασιών του Ελληνικού Αμπελώνα