Ο Φώτης Σταθόπουλος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο χώρο της εστίασης από το χώρο του καφέ. Άρχισε να ασχολείται με το κρασί το 2012 και έκτοτε εργάστηκε σε επιχειρήσεις εστίασης ως οινοχόος, υπεύθυνος λειτουργίας αλλά και ως εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με το service του κρασιού και τη γευσιγνωσία σε Αθήνα, Μύκονο και Βερολίνο. Εργάστηκε επίσης στην Σαντορίνη στον τομέα του οινοτουρισμού. Παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στο αντικείμενο σε πολλούς και διαφορετικούς φορείς όπως το WSPC (WSET Lv 3), το Court of Master Sommelier (1st Lv), το γεωπονικό ινστιτούτο Αθηνών και φυσικά την Genius in Gastronomy όπου είναι απόφοιτος του προγράμματος Wine & Sommelier Expert Course. Το 2018 πιστοποιήθηκε με επιτυχία ως οινοχόος από την παγκόσμια ένωση οινοχόων (Sommelier ASI Dip num. 3131). Από το 2015 είναι εγγεγραμμένο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Εργάζεται στο δίκτυο εμπορίας και διανομής οίνων Winest ως σύμβουλος εκπαίδευσης και προώθησης και φυσικά ως εισηγητής των σεμιναρίων της Genius in Gastronomy.