Η Άννα Δημητριάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου & Αμπέλου (O.I.V.) στο Wine Management και ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί από το 1998 ως Executive Director της κάβας MYCAVA by Depot des Vins στη Θεσσαλονίκη. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 25 οινοπαραγωγικές χώρες κι έχει δοκιμάσει κρασιά και οινοπνευματώδη από κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχει διατελέσει κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου κι έχει στο ενεργητικό της πλήθος παρουσιάσεων με θέμα το κρασί σε ποικίλα ακροατήρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό.