Σεμινάριο για τις αρωματικές και γευστικές ενώσεις του κρασιού! ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024
Ανακαλύψτε τον «μαγικό» κόσμο των αρωμάτων μέσα από ένα ολοκληρωμένο course.
Ποιες γεύσεις προκύπτουν από την παλαίωση του κρασιού σε βαρέλι; Πώς μυρίζουν οι «πυραζίνες», τα «τερπένια» και ο «βρετανομύκητας»; Μπορείτε να τα ανακαλύψετε σε αυτό το μοναδικό σεμινάριο με τον Sietze Wijma του «The Art of Tasting».
Στο κρασί έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες διαφορετικές γευστικές και αρωματικές ενώσεις, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, τεχνικές οινοποίησης και μικροοργανισμούς.
Η αναγνώριση αυτών των ενώσεων είναι απαραίτητη στην γευσιγνωσία και στον εντοπισμό των ελαττωμάτων του κρασιού. Κατά τη διάρκεια αυτού του εντατικού ολοήμερου σεμιναρίου, θα μάθετε να αναγνωρίζετε πάνω από 25 διαφορετικές ενώσεις που βρίσκονται στο κρασί.
Σε κάθε συνεδρία, θα σας δοθούν 11 ποτήρια από το ίδιο ουδέτερο κρασί. Ένα ποτήρι θα είναι ακατέργαστο, ενώ τα υπόλοιπα 10 θα έχουν το καθένα από μια μοναδική γευστική ένωση.
Παραδείγματα αυτών των ενώσεων είναι η ροτονδόνη, το διακετύλιο, η γερανιόλη και η τριχλωροανισόλη. Θα εξασκηθείτε στην αναγνώρισή τους και θα εξερευνήσετε την προσωπική σας ευαισθησία στις γεύσεις. Θα συζητήσουμε πώς οι τεχνικές οινοποίησης όπως η διαβροχή με άνθρακα, η ψυχρή διαβροχή και η μηλογαλακτική ζύμωση επηρεάζουν αυτές τις γεύσεις. Στο τέλος κάθε συνεδρίας, θα ολοκληρώσετε μια άσκηση τυφλής γευσιγνωσίας, ακολουθούμενη από μια δραστηριότητα ανάμειξης.
Η τελευταία συνεδρία της ημέρας είναι μια τυφλή δοκιμή τεσσάρων κρασιών από την αγορά (χωρίς πρόσθετες γευστικές ενώσεις). Εδώ θα κάνετε πράξη τις γευστικές ικανότητες που αποκτήσατε πρόσφατα, εντοπίζοντας γεύσεις στα κρασιά.
Αυτό το σεμινάριο είναι ιδανικό για σπουδαστές στο χώρο του κρασιού και sommelier που θέλουν να ανεβάσουν τη γευστική τους ικανότητα στο επόμενο επίπεδο. Δεν είναι προαπαιτούμενο, προηγούμενη πιστοποίηση.
Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024
Ώρες διεξαγωγής: 10.00- 17.00
Θεματολογία:
• Αρωματικές ενώσεις λευκού κρασιού
• Ελαττώματα του κρασιού
• Αρωματικές ενώσεις κόκκινου κρασιού
• Τυφλή δοκιμή τεσσάρων ουδέτερων κρασιών
Κόστος για παρακολούθηση του course: 300,00€
* Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.
Sietze Wijma:
Ο Sietze είναι λάτρης του κρασιού και της μπύρας, με έδρα την Ολλανδία. Με την εταιρεία του «The Art of Tasting», μοιράζεται τις γνώσεις του σχετικά με τη χημεία της γεύσης και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι γευσιγνώστες, μέσω μοναδικών masterclasses και kit γευσιγνωσίας. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Αγγλία για έναν παραγωγό αρωματικών ενώσεων. Ο Sietze έχει MSc in Sensory Science, είναι φοιτητής για το WSET Diploma και είναι Advanced Cicerone®️.
www.artoftasting.nl
@artoftasting
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520, 6906663419 και στα e-mail: info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com