Wine Professional & Sommelier Course@ Αθήνα 2023-2024

Το πετυχημένο Wine Professional & Sommelier Course ξεκινά τον Οκτώβριο του 2023 στην Αθήνα και γίνεται το εργαλείο για κάθε επίδοξο επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην συγκεκριμένη αγορά, με πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional.

Η θεματολογία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, service-Οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού- κρασιού, αποστάγματα, μπίρα*, νερό*.

* NEW ENTRY

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:

ΤΜΗΜΑΤΑ:

  • Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023- Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024
  • Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023- Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Ημέρες σεμιναρίων: Δευτέρα-Τετάρτη & Τρίτη- Πέμπτη

Ώρες σεμιναρίων:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ

Τμήμα μεσημεριανό: 13.30-16.30

Ημερομηνίες & Θεματολογία:

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου & Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)

Δευτέρα 6 & Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)

Δευτέρα 13 & Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)

Δευτέρα 20 , Τετάρτη 22, Δευτέρα 27 & Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023  Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Δευτέρα 4, Τετάρτη 6 & Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)

Δευτέρα 8 & Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024  Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο

Δευτέρα 22, Τετάρτη 24,Δευτέρα 29 & Τετάρτη 31  Ιανουαρίου 2024 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

  • Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)

Δευτέρα 5 & Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)

Δευτέρα 12, Τετάρτη 14 & Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 Αποστάγματα

Τετάρτη 21, Δευτέρα 26, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 &  Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 

Service- Οινοχοΐα  (Πρακτική εξάσκηση- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος )

Τετάρτη 6  & Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 Μπίρα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 Νερό

 

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ

1o τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30

2ο τμήμα βραδινό: 18.30 – 21.30

Ημερομηνίες & Θεματολογία:

Τρίτη 31 Οκτωβρίου & Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)

Τρίτη 7 & Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 14 & Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 21 ,Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, Τρίτη 28 & Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 5, Πέμπτη 7 & Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 9 & Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο

Τρίτη 23, Πέμπτη 25, Τρίτη 30 Ιανουαρίου & Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

  • Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)

Τρίτη 6 & Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)

Τρίτη 13, Πέμπτη 15 & Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 Αποστάγματα

Πέμπτη 22, Τρίτη 27, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου & Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 Service- Οινοχοΐα  (Πρακτική εξάσκηση- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος )

Πέμπτη 7 & Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 Μπίρα

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 Νερό

 

Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 105 ώρες

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course: 1500,00 €

Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα.

Κόστος: 55,00 € / 3ωρο

Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης.

* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:

Certified Wine Professional: 148,80 €

Certified Sommelier: 148,80 €

  • Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
  • Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα e-mail: gloukas@geniusingastronomy.gr info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com