Ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Υλικών του Παν. Πατρών και των τμημάτων Wine Professional & Sommelier και Beer Sommelier της Genius in Gastronomy, ενώ το 2023 αποφοίτησε με επιτυχία από το τμήμα Expert Sommelier της ίδιας σχολής. Έχει διακριθεί με την 3η θέση στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Οινοχόων το 2014 (αποσπώντας και τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου οινοχόου) και το 2015. Το 2018 απέκτησε τον τίτλο του Diploma (Silver Pin) της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (A.S.I.). Από το 2012 εργάζεται στο τομέα της εστίασης και του τουρισμού, ως οινοχόος και beverage manager σε βραβευμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ. Σήμερα, διευθύνει την Oenos&co, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί ως βάση πληροφόρησης και οδηγός αγοράς για το κρασί και την μπίρα, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες εκπαίδευσης και συμβουλευτικής στον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο.