Ο Ελευθέριος Χανιαλίδης ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας το 2001 και έχει εργαστεί ως επικεφαλής οινοχόος αλλά και ως σύμβουλος οίνου σε πολλά wine bar, εστιατόρια αλλά και καταστήματα λιανικής. Τον Αύγουστο του 2023 έγινε ο πρώτος Έλληνας Master Sommelier και κατέχει το A.S.I. Diploma (Gold Pin) από το 2018. Από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια να διαγωνιστεί, αναδείχθηκε ως 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017 αποκτώντας έτσι και το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου οινοχόου, και το 2020 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνεργάζεται με το περιοδικό Οινοχόος της Καθημερινής, είναι ο ambassador του Star Wine List στην Ελλάδα και διδάσκει στην σχολή της Genius In Gastronomy. Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου και πάντα προσπαθεί να διευρύνει τις γνώσεις του, όχι μόνο γύρω από το κρασί, αλλά και όσο αναφορά το sake, τις μπίρες και τα αποστάγματα, καθώς προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό Best Sommelier of Europe & Africa 2024, όπου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.