H Δέσποινα Μοσχάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Αλκοολούχων Ποτών του Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας.
Είναι Πιστοποιημένη πιστοποιημένη wine και beer sommelier από την Genius in Gastronomy.
Ως οινολόγος έχει συνεργαστεί με τo Ζoumboulis & Associates και έχει δουλέψει ως υπεύθυνη οινολόγος σε διάφορα κτήματα στην Ελλάδα ,όπως το La Tour Melas και το RIRA Vineyards.
Στο χώρο της Εστίασης βρίσκεται από το 2011 ως οινοχόος και στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικού στο κομμάτι του service σε εστιατόρια στην Αθήνα και την Σαντορίνη .
Από το 2022 συνεργάζεται με το NOBU Santorini ως sommelier και captain του εστιατορίου.