SOMMCUISINE – DRINK THE TASTE
Μία κορυφαία συνεργασία γεννιέται ανάμεσα στην Genius in Gastronomy και την Gastronomy Essentials, με αφορμή ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία “SOMMCUISINE”, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από Δευτέρα 21 – Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Sommelier, στελέχη επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ετίασης αλλά και όποιον θέλει να συνδυάσει τις γνώσεις του κρασιού με την γαστρονομία.
Το πενθήμερο αυτό πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό γαστρονομικό ταξίδι, από τις πιο επίκαιρες κουζίνες παγκοσμίως, με διεθνή χαρακτήρα, καθώς και στις σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής που χρησιμοποιούνται στην επαγγελματική εστίαση σήμερα.
ΣΤΟΧΟΣ του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες, να έρθουν σε επαφή με τις τεχνικές μαγειρικής που χρησιμοποιούνται στις πιο γνωστές διεθνείς κουζίνες, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις της γαστρονομίας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με το κρασί, παγκοσμίως.
Άλλωστε οι λέξεις Γαστρονομία και Οίνος είναι έννοιες που θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, στην παγκόσμια εστίαση.
Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης θα παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες και τις γαστρονομικές παραδοσιακές τεχνικές της κάθε χώρας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν.
Στο πενθήμερο αυτό πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν οι παρακάτω επικρατέστρες Διεθνείς κουζίνες, οι οποίες θα συνδυαστούν με αντίστοιχα κρασιά :
Δευτέρα 21– Τρίτη 22 – Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022
- Γαλλική Κουζίνα
- Ιταλική Κουζίνα
- Ιβηρική Χερσόνησος ( Ισπανία – Πορτογαλία )
- Nordic Cuisine ( Δανία & Σκανδιναβικές χώρες )
- Ασιατική Κουζίνα ( Κίνα – Ιαπωνία – Ταυλάνδη )
Πέμπτη 24 – Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2022
- Οι τελευταίες δύο ημέρες του προγράμματος θα αφιερωθούν στις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τα κορυφαία εστιατόρια σήμερα παγκοσμίως, όπως :
- Τεχνική Sous vide
- Πρόσθετα τροφίμων και η χρήση τους στη Σύγχρονη Μαγειρική
- Tεχνική Σφαιροποίησης
- Xρήση και υφές Thermomix
- Xρήση Siphon για αλμυρές και γλυκές παρασκευές
- Xρήση Pacojet και τα πλεονεκτήματά του για αλμυρές και γλυκές παρασκευές
- Στερεοποιήσεις Υγρών στοιχείων
- Σύγχρονες φόρμες και σχέδια για décor στησίματος πιάτων
- Δημιουργία έκπληξης στους πελάτες
- Τραγανά τηγανητά στοιχεία
- Πολλαπλές χρήσεις Αφρυγαντήρα στη Σύγχρονη κουζίνα
- Γλασαρίσματa και Επικαλύψεις σε γλυκές παρασκευές
Όλες οι παραπάνω ημέρες θα περιλαμβάνουν γευστική δοκιμή σε συνδυασμό με οινική δοκιμή.
Χαρακτηριστικά προγράμματος
Ημερομηνίες διεξαγωγής : Δευτέρα 21 – Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες : 10.00 π.μ. – 16.00
Διάρκεια εκπαίδευσης : 30 ώρες (6 ώρες/ημέρα)
Εισηγητές :
- Chef Αλέξανδρος Πορφύρης,
- Founder Genius in Gastronomy- Sommelier Trainer Γιώργος Λούκας
Τύπος εκπαίδευσης : Demonstration με γευστική δοκιμή
Κόστος προγράμματος : 1100€
Έκπτωση 10% θα έχουν οι συμμετέχοντες που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα έως και τις 15 Ιανουαρίου 2022.
Έγκυρες εγγραφές που δικαιούνται της έκπτωσης, ορίζονται όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν καταβάλει προκαταβολή ή έχουν προβεί σε εξόφληση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς μέχρι τι 15 Ιανουαρίου 2022
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης με το πέρας της εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα διέπετε από την ελληνική νομοθεσία κατά της Covid-19 και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάζουν κατά την είσοδό τους στο χώρο, καθημερινά :
- Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
- Πιστοποιητικό νόσησης ή
- Ενεργό rapid test
Διοργάνωση: Genius in Gastronomy – Gastronomy Essentials
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 212 1006520 (12.00 – 20.00) και στο email: geniusingastronomy@gmail.com, info@geniusingastronomy.gr